Gerucht: Google’s Game Advertising Platform

Gepubliceerd op woensdag 7 november, 2007 | Redactie

Google LogoGoogle’s in-game advertising platform (lees: adsense voor games) komt steeds dichterbij. Zoals iedereen weet is AdScape één van de vele bedrijven die is overgenomen door Google. Dit bedrijf is destijds overgenomen voor $ 23 miljoen dollar. Hiermee willen ze de game advertising markt gaan bestormen.

Al geruime tijd gaan verschillende geruchten over hun nieuwe blik op game advertising en het platform wat ze hiervoor aan het ontwikkelen zijn. Het gerucht gaat nu dat de eerste stap Bunchball Games is. Bunchball is beheerder van platform games die momenteel draaien op de Xbox, PS2 en op windows Pcs. Google wil in titels van Bunchball 15 seconden lange pre-game ads gaan implementeren.

Daarnaast schijnt Google een game ads gesponsorde versie van Psychonauts te gaan presenteren. De game is gratis te downloaden en daar zitten tevens pre-game ads in verwerkt.

Het betreft hier dus beta tests met een soort van adsense (beeldadvertenties) die zit ingebakken in game titels. Straks kun je dus als adverteerder met je adsense account dus ook kiezen om je advertenties in games te plaatsen. Of deze geruchten nu ook daadwerkelijk kloppen weet ik niet. Desalniettemin denk ik dat dit op korte termijn wel realiteit gaat worden. Je hebt namelijk al adsense voor print in Amerika, waarom geen adsense voor games?

Dit roept meteen een aantal vragen op: Welke titels zullen beschikbaar zijn? Welke typen van game advertising zullen beschikbaar zijn? Zijn het alleen de pre game ads die dit artikel beschrijven? Vragen genoeg… binnenkort meer hierover.

Uitleg over het gebruik van deze icons   Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Abonneer je op de RSS-feed van deze site Plaats dit bericht op Twitter

« Vorig Artikel Volgende artikel »

1 Reactie op “Gerucht: Google’s Game Advertising Platform”

  1. Adsense for Games: Veel geruchten, weinig actie? - Game Advertising Weblog - GameAds

    woensdag 7 november, 2007 om 12:26

    […] over de eventuele komst van Google Adsense for Games. Het eerste gerucht ontstond door de game Psychonuts. Hier zou Google pre-ads voor gaan verzorgen doormiddel van hun nieuwe […]

Reageren